Új buszokkal Fejér megye útjain

Tovább fiatalodik Fejér megye autóbuszállománya. Az elmúlt hetekben 21 darab „MAN Lion’s City GL A23” típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát, és hamarosan 6 darab „Credobus Inovell 12” típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira.

A korszerű autóbuszokkal Fejér megyében a Székesfehérvár-Csákvár, Székesfehérvár-Várpalota, Székesfehérvár-Szabadegyháza, Székesfehérvár-Sárosd, Székesfehérvár- Sárszentágota, Székesfehérvár-Polgárdi, Székesfehérvár-Jenő, Dunaújváros-Dunavecse-Apostag, Dunaújváros-Nagyvenyim, Dunaújváros-Mezőfalva és Dunaújváros-Kulcs autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok.

Az 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkező autóbuszok alacsony padlósak, akadálymentes kialakításúak és 300 kg teherbírású rámpával is rendelkeznek, így kerekesszékkel és babakocsival is kényelmesen igénybe vehetők. Az új járműveket környezetkímélő, EURO 6d besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamerával, elektronikus utastájékoztató rendszerrel és utasszámlálóval szerelték fel.

Hamarosan 6 darab „Credobus Inovell 12” típusú szóló autóbusz is érkezik a megyébe, melyek a Budapest-Dunaújváros, Dunaújváros-Veszprém és Dunaújváros-Győr vonalakon közlekednek majd. A járművek 71 fő egyidejű szállítására alkalmasak, légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval felszereltek, továbbá az utastérben USB töltőpontokkal is rendelkeznek.

Vargha Tamás, országgyűlési képviselő elmondta: „A közösségi közlekedés fejlesztése nélkül nem beszélhetünk Magyarország zöld és fenntartható jövőjéről. Mindannyiunk életét meg fogja könnyíteni, ha ki tudunk alakítani egy olyan fejlett közösségi közlekedési infrastruktúrát, melynek hatására az emberek nem autóba ülnek, hanem inkább buszra vagy vonatra szállnak.”

Varga Gábor országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy a választókerülete is kapott az új autóbuszokból, melyeket remélhetőleg balesetmentesen, a közösség javát szolgálva minél hosszabb ideig tudnak majd működtetni. Köszönetét fejezte ki a Volánbusznak a beszerzésért és a kormánynak az anyagi feltételek biztosításáért.

„Pannónia szívét és a Velencei-tavat egy viszonylatban, a Székesfehérvár-Csákvár vonalon érinti a beszerzés. Örömteli, hogy a megye ezen része is élvezheti az új járműveket, és az itt élők várják a következő újításokat” – mondta el Tessely Zoltán országgyűlési képviselő.

Törő Gábor országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki Jenő, Polgárdi, Kőszárhegy és Szabadbattyán térsége lakói nevében, hogy új, modern buszparkkal látják el a településeket.

„A közösségi közlekedés az elmúlt években óriási lépéseket tett a XXI. század irányába. A vasúti beruházásokat tekintve megújult a Budapest – Székesfehérvár és a Budapest – Balaton vasútvonal, valamint a pályaudvar. Elérkezett az autóbuszok ideje: elindult a fehérvári helyi buszflotta cseréje, most pedig új helyközi járatok álltak forgalomba. Az igazi koronát az intermodális központ fogja jelenteni, melynek előkészítő munkálatai a záró szakaszhoz értek” – mondta Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója az eseményen elmondta: „Augusztusban összesen 24 darab „Credobus Econell 12” típusú autóbuszt állítottunk forgalomba Fejér megye helyi és helyközi közlekedésében, ezeket most újabb 27 darab, mintegy 2,5 milliárd forint összértékű, környezetkímélő, kényelmes és modern jármű követi. A korszerűsítésnek köszönhetően a megye autóbusz-állományának átlagéletkora 4 évvel, ezen belül a csuklósoké csaknem 7 évvel csökken.”

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .