Múzeumi harmónia mottóval rendezik meg a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválját

Városnéző sétával, régészeti előadássorozattal, jó hangulatú és szórakoztató tematikus kvízjátékkal és szubjektív tárlatvezetéssel folytatódik a Múzeumok Őszi Fesztiválja október 6-tól Székesfehérváron.

Múzeumi harmónia mottóval rendezik meg a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválját. Az idei eseménysorozat célja rávilágítani arra, hogy a kulturális intézmények, és ezen belül is a múzeumok miként tudnak az egészség, azaz a testi és a szellemi egység létrejöttéhez hozzájárulni. Székesfehérváron gazdag programkínálattal várja a látogatókat a Szent István Király Múzeum október 6-tól.

Ybl Miklós nyomában lépkedhetünk azon a városnéző sétán, amely október 6-án, szerdán 16.30 órakor indul a belvárosban. Székesfehérvárott született a 19. század egyik országosan ismert építőművésze, a Magyar Állami Operaház terveit készítő Ybl Miklós. Sétánk során megtudhatjuk, melyik épület lehetett a szülőháza, milyen épületek köthetők a munkásságához, milyen köztéri szobrok emlékeznek meg róla. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött: bejelentkezes@szikm.hu

A teljes program itt

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .