Műanyag borítású sítanpálya nyílt meg Székesfehérváron

Az Országos Sítanpálya-építési Program keretében Székesfehérváron is létrejött egy műanyag borítású sítanpálya.

    A hétfői átadón Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte: évek óta azon dolgoznak, hogy az aktív életmód, a rendszeres mozgás feltételeit megteremtsék hazánkban. Jelezte, hogy elindult például az Aktív települések program, amelynek keretében futókörök, bringaparkok, műjégpályák épülnek országszerte, illetve támogatják mászótermek fejlesztését is. E programban indult el a sítanpálya építések támogatása, amiből a miskolcit már átadták, és most másodikként Székesfehérváron is megnyílik.
    Elmondta, hogy a pálya megépítésének teljes költsége mintegy 80 millió forint volt, ehhez adott a kormány 20 millió forint támogatást.
    Vargha Tamás országgyűlési képviselő úgy vélte, kiváló lehetőséget kínál a pálya mindenkinek, aki a síelés alapjait szeretné elsajátítani.


    Mészáros Attila alpolgármester megjegyezte, hogy a város kész együttműködni a tulajdonosokkal annak érdekében, hogy a jövőben az óvodások és az iskolások a mindennapos testnevelés keretében járjanak el a sípályára síelni.
    Babos Sándor, a Síoktatók Magyarországi Szövetsége elnökségi tagja arról beszélt, hogy önerőből korábban is létesült már néhány sítanpálya hazánkban, ezért a kormánybiztossal abban állapodtak meg, hogy azok védelme érdekében bizonyos távolságon belül nem épülhet két pálya.
    Dejcző Nóra, a tulajdonos ApexSport 14 Kft. ügyvezetője közölte, hogy a sípálya szeptembertől májusig használható. Maga a síelés ugyanúgy történik, mint havon, csak itt hó helyett műanyag tüskéken csúsznak le és a síléceket nem vaxolják, hanem speciális szilikonnal kezelik.
    Az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a sípálya körülbelül 80 méter hosszú és 10-12 méter széles, a szintkülönbsége hét méter és felvonó segítségével lehet feljutni a pálya tetejére. (FOTÓ)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .