Az extra hőség miatt jelentősen megnőtt a lakosság vízfogyasztása és ez rendkívüli módon terheli az ellátórendszert. Az elmúlt napokban hatalmas mennyiségű ivóvizet vett fel a település, ez a tendencia huzamosabb ideig nem lesz tartható. Tavaly óta több fejlesztés is történt vízmű tekintetében (pl.: új szivattyút vásároltunk a 2. kútba, jelzőrendszer felújítása, bypass vezeték kiépítése), azonban az igény is nőtt.

Egyelőre nincs szükség korlátozó intézkedések bevezetésére, de ez bármikor változhat. A szakemberekkel egyetértve kérem Önöket, hogy a medencék feltöltését és az öntözést próbálják ne a vezetékes hálózatról, hanem fúrt vagy ásott kútról megoldani és a felesleges vízfelvételt mellőzni. Most már számát sem lehet tudni azoknak a településeknek, ahol baj van, ahol éppen akadozik a szolgáltatás, vagy már egy egész napja nincs víz. Kérem próbáljuk megelőzni ezt a rendkívüli helyzetet.

Südi Mihály polgármester

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .