A hülyék és tudatlanok országa lettünk – kik ezek az emberek?

Fontos: nem általánosítok, egy rétegről írok

KATA. A legkedvezőbb és a legjobb adózási forma az önfoglalkoztató egyéni vállalkozók számára. Volt eddig.

Mi a sok hibája közül az egyik legnagyobb új elfogadott törvénynek, amin a könyvelők is kibuktak?

Végy egy honlap szerkesztéssel, leginkább kis vállalkozók számára hirdetési lehetőségekkel foglalkozó egyéni vállalkozót, aki 100 %-ban szintén Ev-kal és Kft., Bt., – kel üzleti kapcsolatban, kiknek eddig teljesen tisztességesen számlázott vállalkozásonként évi 30-70 ezer forintot. Az összbevétele messze nem érte el az eddigi éves 12 millió forintot, annak a negyedét sem tette ki, most ezt is elveszik tőle, hiszen szeptembertől, már nem számlázhat, csak lakósságnak.

Nem fodrász, nem kozmetikus, nem villanyszerelő. Online marketinggel, honlap készítéssel, felügyelettel, viszont eladói tárhelyek működtetésével foglalkozik.

Évente befizet ebből a bevételéből 600 ezer forint adót, így kb. az éves nettó bevétele havi szintre osztva 100 ezer forint, amiből további kiadásait fedezi, mint telefonszámla, étel, ital lakhatás. Nincs megtakarítása, mert nem tud kitermelni annyit, viszont árat sem emel, mert érzékeny az árpolitikája.

Ennek a vállalkozónak a TESZOR száma nincs benne azon vállalkozói TESZOR számok között, akik ha kikerülnek az új KATA adózás alól, így más, talán rosszabb adózási formát kell keresniük, jelen esetben az átalány adózást, ahol beleesnek a 40 %-os költség kategóriába, amivel emelkedni fog a havi kiadásuk, többet kell fizetni a könyvelőnek, ha felkúszik az éves 2 millió fölé, fizetheti az SZJA-t, ha éppen nincs bevétele nem mentesül a Tb. és a Szocho. alól.

Ezt még valahogy be is nyeli, kénytelen árat emelni, amit eddig soha nem tett meg.

De! Amikor az okostojás Fidesz fan olvassa a problémáról szóló írásokat, csak ennyit tud mögé büfögni:

Mi 3 millióan büszkék vagyunk Kormányunkra ,a Katával kapcsolatban talán sok visszaélés volt! Önnek teljesen mindegy a Kormány döntése nem fog tetszeni soha ,van remény 2034 ig Türelem!

Ilyenkor elgondolkodom, ki ez az ember? Mit tud rólunk, rólam, rólatok? Mit csinált eddig, volt-e az életében olyan fordulópont, amikor el kellett gondolkodnia, mondjuk 60 évesen, hogy hogyan tovább?

Ismertem én sok rosszindulatú embert, de akiktől tartok, azok a rosszindulatú és ostoba emberek. Nos Ő az. Ő és Ők azok, akik feltétel nélkül mindent elhisznek és a tenyerüket összecsapkodva vetik oda, buta és pikírt megjegyzéseiket, miközben otthon ülnek a múlt 50 éve alatt összeharácsolt vagyonukon.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .