Életveszélyesek az utcai kandeláberek Új-Zélandon

Életveszélyes utcai lámpákra figyelmeztetnek Új-Zélandon, a fővárosban több száz világítótest van, amelyek bármikor az emberek fejére eshetnek a wellingtoni városi tanács szerint – írta a Guardian brit lap online kiadása pénteken.

    Az új-zélandi fővárosban váratlanul elkezdtek leesni a járdákra az utcai világítótestek, amelyek akár 15 kilogramm súlyúak is lehetnek, és a magasból lehullva súlyos sérülést vagy halált is okozhatnak.
    Richard MacLean, a wellingtoni városi tanács szóvivője elmondta, hogy a fővárosban több száz életveszélyes utcai világítóeszköz található, melyek lámpatestei 4-6 méter magasból hullhatnak a járdára. Úgy fogalmazott, hogy komolyan veszik az ügyet, mert a lámpatestek súlya egy mikrohullámú sütő, egy kifejlett border collie kutya vagy egy nagy zsák rizs mértékét is elérheti.
    Az első esetről péntek reggel számolt be a városi tanács egyik volt tagja, miután a háza közelében egy összetört lámpatestet talált, és megállapította, hogy az utcában lévő lámpák közül már hatból hiányzik a világítótest.
    A városi tanács már vizsgálja a problémát, a szóvivő szerint a lámpatestek fém tartószerkezete kophatott el, ezért kezdtek el a járdára zuhanni. Az illetékesek először úgy gondolták, hogy száz hibás lámpa lehet a fővárosban, de pénteken már azt közölték, hogy a Wellingtonban található 17 ezer utcai lámpa közül körülbelül ezer darabról van szó.
    Brad Singh, a wellingtoni városi tanács közlekedési és infrastrukturális igazgatója elmondta, hogy szakemberekkel együttműködve keresik a hibás lámpákat, és folyamatosan ellenőrzik a lámpatestek állapotát.
    A tanács szóvivője közölte, hogy a lámpatestek jellemzően elhajoltak, mielőtt lehullottak a járdára, ezért arra kérte a wellingtoni gyalogosokat, hogy amennyiben olyan utcai lámpát látnak, ahol furcsán lóg a lámpatest, értesítsék a városi tanács illetékeseit.

Címlapfotó: illusztráció (pixabay)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .