A budapesti rendőrök két napon belül a nyomára akadtak egy jelentős értékű aranylopás feltételezett elkövetőinek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy 42 éves pákozdi és egy 47 éves székesfehérvári férfi ellen, akik a gyanú szerint részt vettek egy ékszergyártó cég fővárosi telephelyének feltörésében.

A nyomozás adatai szerint a fiatalabb férfi 2022. március 9-én 3 óra 35 perc körül a telephely egyik ablakán keresztül tört be, majd az épület egyik helyiségből több mint egy kilogramm aranyat tulajdonított el. Az okozott kár meghaladja a 14 millió forintot.

A gyanú szerint a férfinek egy tippadója is volt; a székesfehérvári férfi a korábbi üzleti kapcsolatai révén az esetet megelőzően már járt a bűncselekmény helyszínén, így kellő mennyiségű információval láthatta el a tolvajt.

A feltételezett betörő lakóhelyét az egyenruhások átkutatták, telefonjában pedig az eltulajdonított aranyról fényképeket is találtak. Az ellopott nemesfém felkutatása érdekében a nyomozás még tart.

A rendőrök mind a két férfit elfogták, majd 2022. március 11-én és 12-én gyanúsítottként hallgatták ki őket jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt. A gyanúsítás ténye ellen mind a ketten panasszal éltek, ám érdemben nem nyilatkoztak az esettel kapcsolatban. A XXII. kerületi nyomozók a két férfit őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság 2022. március 13-án elrendelt.

    Hozzászólások

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .