Letették a fogadalmat a cséplési ellenőrök

Digitális történelem címmel indít szerkesztőségünk egy új blokkot, ahol az elmúlt 250 év hír anyagából válogatunk, köztük megyei témákból is. Portálunk együttműködési szerződésének köszönhetően a Digitális Tudománytár nyújt ehhez segítséget.


Ünnepélyes keretek között tették le a fogadalmat a most kinevezett községi cséplési ellenőrök – írta 1948-ban a Fehérvári Napló.

Kedden Válon, szerdán Adonyban, csütörtökön Sárbogárdon, pénteken Móron a járás összes cséplési ellenőrei összegyűltek, hogy meghallgassák dr. Halsai László főispán és dr. Kispéter István alispán útmutatásait és a FÉKOSz vezetőinek útbaindító tanácsait nehéz és felelősségteljes munkájuk elkezdése előtt.
A megyeházán gyűltek össze a fehérvári járás községeibe kinevezett cséplési ellenőrök, a községek földmunkás és parasztszervezeteinek legjobbjai. Szabó Elek miniszteri tanácsos az Országos Közellátási Hivatal nevében ismertette a cséplési ellenőrök munkáját és felhívta figyelmüket arra, hogy
rendkívül fontos feladat vár rájuk a közellátás megjavítása érdekében.


Makra Géza, a FÉKOSz központi vezetőségi tagja beszélt ezután a megjelentekhez és kérte, hogy munkájukkal szerezzenek jó hírt a FÉKOSz-nak is. Dr. Hazai László elvtárs, főispán rövid buzdító beszédet intézett az új ellenőrökhöz, majd Györffy László, a megyei Közellátási Hivatal vezetője a nevelési kérdésekről beszélt.


Ezután a gyűlésen résztvevő községi jegyzőkből alakult bizottság előtt tettek fogadalmat a cséplési ellenőrök, hogy mindenben a nép és a demokrácia érdekeit fogják szem előtt tartani, így teljesítik feladatukat.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .