Hát elég gáz, ha ott tartanak…

Erről elsőként számolt be az oroszhirek.hu  Telegram csatornáján.

Kirejevet hazaárulás gyanújával próbálták őrizetbe venni, amiről Dubinszkij ukrán parlamenti képviselő számolt be a Telegram csatornáján. Később képet is közöltek a hottestéről.

Az Állami Hírszerző Szolgálat hivatalos beszámolója szerint hősi halált halt egy küldetés végrehajtása közben. A helyi média azonban ma arról számolt be, hogy Kirejevet az ukrán SZBU tisztjei ölték meg, amikor megpróbálták őt őrizetbe venni. A tárgyalódelegáció tagját hazaárulással gyanúsították.

oroszhirek.hu


Euronews

A gyilkosságot ma hivatalosan is megerősítette az ukrán védelmi hírszerzési főigazgatósága.

Az SBU-nak állítólag „erős bizonyítékai” – így például a telefonbeszélgetései – voltak arra, hogy a férfi információkat szivárogtatott ki Oroszországnak. Kirejev részt vett a Belaruszban, Gomel városában február 28-án tartott orosz-ukrán tárgyalások első fordulóján.

A hírt megerősítette Olekszij Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő, aki a Telegramon azt írta, a férfit hazaárulással gyanúsították. „Ő már halott” – mondta az ukrán lap által idézett egyik forrás is. Van olyan verzió, amely szerint az őrizetbe vételkor véletlenül lőtték le a férfit.

Később a kijevi védelmi minisztérium megerősítette Kirejev halálát, akárcsak azt, hogy két másik „különleges küldetésben” lévő ügynök is hasonlóképpen végezte. A minisztérium azonban nem részletezi sem Kirejev, sem a másik két állítólagos kém halálának körülményeit.

Az orosz hatóságok fizetett ügynökének tartott Kirejev bankár volt, 2010 és 2014 között az Oschadbank első alelnöke volt. A kijevi lap azt írja, azt nem tudni, hogy milyen okból vett részt az ukrán delegációban.

Euronews

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .