Vasárnap délután fél hat

Ma végig kerekeztem a falu főútján – a kerekezés célja amúgy egy korsó sör volt – és a kanyar utáni híd nagyon megtetszett. Gondoltam, visszafelé kerekezve megállok, és készítek néhány fotót.

Így is történt.

És hogy mi az amire gondolok ? A falu fejlődik, de valami hiányzik.

Hiányolok valamit a vidéki élet kultúrájából amit 30 éve még éreztem itt nálunk. Nincsen már meg az a leülünk, összejövünk, beszélgetünk, és közben egy-két italt is megiszunk, majd a végén a „roskasztó” után mindannyian hazatérünk, és másnap folytatjuk a napi munkát.

Persze van kultúrház, vannak programok, vannak események – például lesz most a Cziráky Feszt – de valahogy ott ülve a söröm mellett, miután a kertemben szokás szerint mindent a helyére tettem, nem láttam ÉLETET.

Egy helyen vágták a füvet a kerten belül, néhány kerékpáros, autós áthajtott a falun, és akkor jutottam el addig a gondolatig, amit most leírok.

Úgy gondolom, hogy élnek a településen olyan emberek, akiknek lehet egy kicsit más, egy kicsit több kell. Nem CSAK az évente megrendezendő főzések, lufivárak, tűzoltóautós bemutatók, lovas kocsis szórakoztatás.

Talán élnek még ebben a faluban olyanok – és persze az ország többi településén is amelyek távol vannak a városok zajától – akik szívesen összejönnének egy kis beszélgetésre egy-két italt mellett, és akik a végén a „roskasztó” után hazatérnek, és másnap folytatják a napi munkájukat ott, ahol előző nap abbahagyták.

De ehhez NEM elég a kultúrház. Lehet ezzel, csak én vagyok így?

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .