Szabics Imre távozott a Fehérvár vezetőedzői posztjáról

Szabics Imre

A labdarúgó OTP Bank Ligában negyedik MOL Fehérvár FC közös megegyezéssel szerződést bontott Szabics Imre vezetőedzővel, akinek a helyére a német Michael Borist nevezte ki.

    A székesfehérvári klub honlapján olvasható szerdai közlemény szerint a 40 éves Szabiccsal együtt a szakmai stábból távozik Juhász Roland és Torghelle Sándor is.
    Szabics Imre érkezését tavaly februárban jelentette be az egyesület, hivatalosan pedig április 1. óta irányította a Fehérvárt, amely az elmúlt idényben a harmadik helyen végzett.
    A csapat a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette, hátránya 12 pont a címvédő és listavezető Ferencvárossal szemben. A Fehérvár vasárnap a sereghajtó Újpestet fogadja az NB I 21. fordulójában.
    Boris szerződése a 2021-2022-es szezon végéig szól, segítője pedig a korábbi magyar válogatott támadó, Preisinger Sándor lesz.
    Boris számára ismerős a magyar közeg, előbb korosztályos válogatottakat irányított, majd 2019-ben átvette az élvonalból akkor éppen búcsúzó MTK irányítását, amellyel az első helyen állt a 2019-20-as, félbeszakított másodosztályú bajnokságban, és így jutott vissza az OTP Bank Ligába. Ott aztán hetedikként végzett, de május közepén a klub már bejelentette: új szakember veszi át a gárda irányítását, amelynek „új impulzusokra van szüksége a folytatásban”. Boris július elején a dán Sönderjyske kispadját foglalta el, ahonnan november elején, 17 mérkőzéssel a háta mögött távozott.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .